meripaivat2016 3Mopsin Elämää-kerho päätti osallistua tänä vuonna (28.7.2016) Kotkan meripäiville näyttävästi, avajaiskulkueessa. Paraatia varten alettiin valmistautua keväällä hyvissä ajoin, teemaksi valitsimme merihenkisen mopsi-hääparin. Kulkueeseen osallistui kaikkiaan 8 eri-ikäistä mopsia ja 6 kerholaista.

Hääpari oli asiaankuuluvasti puettu kaunisiin juhlapukuihin, morsian tottakai pinkkiin röyhelöpukuun ja sulhanen komeaan merimiespukuun. Hääpari sai kunnian kulkea näyttävästi vanhojen maitokärryjen kyydissä, jotka olimme koristelleet kauniisti. Kärryssä mukana kulki tottakai myös pastori-mopsi. Mopsin elämää-kerhoa edusti hääparin lisäksi 5 muutakin mopsia, etunenässä joukkoamme johdattaen 3-kuukauden ikäinen söpö Elli-pentu. Pikkuinen Elli herätti yleisön huomion reippaalla askelluksellaan ja sai aikaan paljon ihailevia huokailuja. Yleisön riemu repesi kuitenkin viimeistään siinä vaiheessa, kun huomasivat hauskan mopsi-hääparin kärryissään. Saimmekin aikaan hurjasti enemmän hurrauksia ja aplodeja kuin moni muu seurue ympärillämme ja kännykkäkamerat kuvasivat innokkaasti mopsien kulkua.

Yleisöä oli kerääntynyt kadunvarsiin avajaisparaatia seuraamaan tungokseen asti ja sääkin suosi kulkuetta ollen juuri sopivan puolipilvinen. Mopsit edustivat erittäin ylväästi ja reippaasti rotuamme ja varmasti saimme lisää positiivista mainetta rodulle ja monia uusia mopsifaneja!

 

Monna Rantanen

 

meripaivat2016 1

meripaivat2016 2   meripaivat2016 4